Cliniccare är en av världens bästa hudvårdsserier

Lågmolekylär hyaluronsyra är en av de huvudsakliga komponenterna i hudvårdsserien från CLINICCARE. Hyaluronsyra spelar en vital roll i de metaboliska processerna så som interaktion mellan celler och synteser. Den bidrar till att öka immuniteten i hudcellerna och motverkar infektioner i hudcellerna. En av dess viktigaste egenskaper är att binda fukt. Vilket den gör – upp till 1000 gånger sin egen vikt!

Mängden hyaluronsyra i huden är direkt påverkande till hudens egen förmåga av att reparera sig själv. Olyckligtvis minskar detta med åldern. Det lämnar din hud mer oskyddad för föroreningar och orenheter samt att  alla processer som kräver hyaluronsyra att försämras. Av just den anledningen är det så viktigt att en AntiAge-produkt innehåller hyaluronsyra.

En utmaning med hyaluronsyran är att dess molekylstorlek är 3000 nanometrar i diameter medan utrymmet mellan hudcellerna är ca 100 nanometer. Det gör det omöjligt för konventionell hyaluronsyra att penetrera djupare ned i huden. I dag har Japanska forskare lyckats utveckla en hyaluronsyra som är endast 5 nanometer i diameter med höga joniseringsnivåer, vilket innebär att den har förmågan att nå djupt ned i hudlagret utan behovet av injektioner.

Cliniccare Microneedling

Microneedling, en spännande hudföryngrande behandling som frigör dig från hudbristningar, acneärr och reducerar rynkor. Proceduren är en ”mirakelbehandling” som uppmuntrar kroppen att producera mer kollagen och elastin. Detta innebär att huden blir fylligare och mer ungdomlig på bara några korta behandlingar (vanligen 3-6 behandlingar)

Den revolutionerande behandlingen fungerar genom att göra mikroskopiska kanaler i hudens. De knappt synliga kanalerna utlöser kroppens egen läkning- och reparationsprocess som leder till regenerering av huden, vilket i sin tur innebär att ny ungdomlig hud skapas på de områden som behandlats.

Microneedling

Microneedling är lämplig för:

Kollagenbrist – Förstorade porer– Åldrande hud – Solskadad hud – Pigmentförändringar – Hårlossning – Ärr – Hudbristningar

Hudvårdande produkter

Dermalogica är utvecklat med hänsyn till det stressade, moderna liv många lever och de konsekvenser det har på huden. Dermalogicas hudvårds-serie innehåller inte komedogena ingredienser, dvs sådana som täpper till huden och därmed framkallar pormaskar. Produkterna är fria från tilltäppande mineraloljor, de innehåller heller inte allergiframkallande ingredienser, irriterande artificiella färger, parfymämnen eller uttorkande S.D.-alkohol.

Face Mapping® är Dermalogicas resultatinriktade och noggranna hudanalys. Hudterapeuten undersöker 14 olika ansiktszoner genom att titta och känna på huden. Därefter dokumenteras allt på en ansiktskarta som visar dig hur huden ser ut idag och vad du kan göra för att bevara eller förbättra din hudhälsa.

Face Mapping® tar inte mer än fem till tio minuter och kan uppdateras varje gång du ska inhandla produkter eller boka hudvårdsbehandlingar. Dessutom blir det lätt för både dig och din hudterapeut att följa de framsteg du gör.